20 Ocak 2010 Çarşamba

Anarşist, Anti-Militarist Volkan Sevinç Tutuklandı!

06 Ocak 2010 tarihinde Ankara Yüksel caddesinde "Enver Aydemir ile dayanışma" amacıyla yapılan basın açıklamasından sonra uydurma sebeplerle Anti-Militaristler gözaltına alındı. Anti-Militarist duruşa dayanamayan DEVLETİN gözaltına aldığı 23 kişiden 22'si savcı tarafından serbest bırakıldıktan sonra Volkan Sevinç "yasadışı eylem yönetmek", "slogan attırmak" gibi komik saçmalıklarla tutuklanarak 1. Nolu Sincan L Tipi'ne kapatılmıştır.

Bu mizahsen misali tutuklama bir baskı oluşturma ve susturma amacı taşımaktadır. Ancak anti-militaristler, anarşistler Volkan'ı ne yalnız bırakmaya ne de anti-militarist duruşlarından vazgeçmeye niyetli değillerdir. Devlet her fırsatta anti-militarizmi, savaş karşıtlığını susturmaya çalışsa da elinde sonunda bu ses sokaklarda yankı bulacak ve kahvaltı sohbetlerine veyahut bir akşam yürüyüşünde bu kavramlar bireylerin ağzında tartışma konusu olarak kendini var edecektir.

öfkeliyiz! çünkü ölmeye ya da öldürmeye zorlanıyoruz.
öfkeliyiz! çünkü her an her saniye bastırılmaya ve susturulmaya çalışıyoruz.
öfkeliyiz! çünkü artık bizim zamanımız geldi.

Not: İstanbuldan, Eskişehirden ve Ankaradan dayanışma eylemleri olmuştur, yakın tarihte bazı ülkelerden de dayanışma eylemleri olacakmış (unuttuğum varsa söyleyin).

Hiç yorum yok: